Ogórki po chińsku bez pasteryzacji na zimę

295 kliknięć
14.09.2017
blog: na moim stole

Przepis: Ogórki po chińsku bez pasteryzacji na zimę

Ogórki po chińsku bez pasteryzacji na zimę Jedne z lepszych ogórków na zimę, jakie kiedykolwiek robiłam. Ostre, z wyrazem, idealne jako przekąska na imprezach (wielokrotnie wypróbowane- przy wódeczce znika baaaardzo szybko). Nie potrzeba ich pasteryzować!!! Olej, który dodacie, wypływa na wierzch i tworzy świetną barierę dla drobnoustrojów. Nie bójcie się! Na pewno nie zepsują się. Składniki: 2kg małych ogórków główka...

DODANO DO 7 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    piegusek
    piegusek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pieguskowa kuchnia
    Sałatka z ogórków na zimę

    Sałatka z ogórków na zimę 18335

    kuchnia doski
    kuchnia doski Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia Dośki
    Ogórki krokodylki

    Ogórki krokodylki 4601

    Kulinarna Ja
    Kulinarna Ja Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kulinarna Ja
    Pikle z ogórków na zimę

    Pikle z ogórków na zimę 16557

    kasiaaaa24
    kasiaaaa24 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gotuję, bo lubię
    Sałatka z ogórków na zimę

    Sałatka z ogórków na zimę 10061 @