Ogórki w zalewie curry

11122 kliknięcia
29.07.2014
blog: kulinarnyswiatdomi

Przepis: Ogórki w zalewie curry

Składniki na słoik litrowy: ogórki łyżeczki gorczycy liść selera plaster cebuli Na dnie słoika układamy liść selera, plaster cebuli, gorczyce. Ogórki myjemy i obieramy ze skóry. Przekrajamy wzdłuż na 4 części. Następnie układamy ciasno w słoikach. Zalewamy przestudzoną ale nie zimną zalewą. Pasteryzujemy 5 minut, od momentu zagotowania wody. Zalewa na 2,5 kg ogórków (4 litrowe słoiki): 5 szklanek wody 1,5 szklanki octu...

Zobacz także przepisy na:

    stopka
    stopka
    Ogórki w zalewie curry
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Ogórki w zalewie curry

    Ogórki w zalewie curry 37998

    Aneta S
    Aneta S
    Ogórki w zalewie curry
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Ogórki w zalewie curry

    Ogórki w zalewie curry 27378