halloumi i borowiki marynowane w oleju rydzowym

44 kliknięcia
12.10.2017
blog: idę i myślę... o jedzeniu! – dzikie rośliny jadalne

Przepis: halloumi i borowiki marynowane w oleju rydzowym

U nas na wsi znana jest taka potrawa, która zawsze budzi we mnie śródziemnomorskie skojarzenia. To olej rzepakowy z cebulą i chlebem, wymieniane właśnie w tej kolejności. Ale jaki to jest olej i jaki chleb! Żytni chleb z formy, na zakwasie z piekarni na górce za kościołem. Nie ma lepszego ciemnego chleba. Olej z pobliskiej tłoczni, ciemnozielony o wspaniałym orzechowym zapachu. A jak się zastanowić, całości naprawdę...

Akcje:

Zobacz także przepisy na:

    alaaa
    alaaa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Ala piecze i gotuje
    Tatar ze śledzia

    Tatar ze śledzia 88

    Ojciec Dyrektor
    Ojciec Dyrektor Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Slow Foodzik
    Smażone rydze.

    Smażone rydze. 14986

    doris
    doris Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchenne Szaleństwa
    Śledzie w oleju

    Śledzie w oleju 400

    Ewa Mróz
    Ewa Mróz Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    fully-flavoured.blogspot.com
    Soba i halloumi

    Soba i halloumi 33