Pączki – zasady, wskazówki i problemy

125 kliknięć
18.01.2014
blog: I Love Bake

Przepis: Pączki – zasady, wskazówki i problemy

SKŁADNIKI CIASTA: Najlepszą mąką jaką możemy użyć do wykonania pączków jest mąka pszenna typ 650. Mąka o niższym numerze spowoduje, iż pączki będą za delikatne i nie będą trzymać swojego kształtu. Kolejnym nie mniej ważnym składnikiem są drożdże, najlepiej jeśli do pączków będziemy używać świeżych drożdży, a suche zostawmy do wypieków np. drożdżowych bułeczek. PRZYGOTOWANIE CIASTA: Nigdy nie dodawajmy składników prosto z...

Zobacz także przepisy na:

    stopithere
    stopithere Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Stop it here
    Muffinki o smaku pączków

    Muffinki o smaku pączków 276

    famke
    famke Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Wypiecz Wymaluj
    Pączki tyrolskie

    Pączki tyrolskie 104

    ILoveBake
    ILoveBake Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    I Love Bake
    Biszkopt kakaowy

    Biszkopt kakaowy 389

    NaStole.pl
    NaStole.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    NaStole.pl
    Pączki z różą i kajmakiem

    Pączki z różą i kajmakiem 192

    mysweetworldpl
    mysweetworldpl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    mysweetworld.pl
    Domowe pączki

    Domowe pączki 120

    FoodMag
    FoodMag Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    FoodMag
    Ciasto na pączki – rady i wskazówki

    Ciasto na pączki – rady i wskazówki 164