Pagnottelle di Pasqua. Wielkanocne bochenki.

59 kliknięć
08.04.2017
blog: zadanie-gotowanie

Przepis: Pagnottelle di Pasqua. Wielkanocne bochenki.

Pagnottelle di Pasqua to w dosłownym tłumaczeniu wielkanocny bochenek. Popularne we Włoszech, ale nie tylko. Wcześniej ugotowane na twardo jajko otacza się wiankiem z ciasta drożdżowego. Dopiero potem całość wędruję do piekarnika. Po raz pierwszy barwiłam jajka w wywarze z czerwonej kapusty. Polecam ten sposób, bo daje ciekawy efekt i co najważniejsze jest zdrową alternatywą dla kupnych barwników. Zdecydowałam się...

DODANO DO 3 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Ali
    Ali Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Myszki in cucina
    Pasqua / Wielkanoc po włosku

    Pasqua / Wielkanoc po włosku 313

    Bernadetta
    Bernadetta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Prawo do gotowania z pasją
    Ciasta na Wielkanoc

    Ciasta na Wielkanoc 1898

    SycyliaSi
    SycyliaSi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    SycyliaSi!
    TORTA DI PASQUA - TORT WIELKANOCNY

    TORTA DI PASQUA - TORT WIELKANOCNY 79