Pałki kurczaka z pomarańczowej marynacie

612 kliknięć
02.12.2014
blog: przepisy kulinarne szybki obiad

Przepis: Pałki kurczaka z pomarańczowej marynacie

Jedno z ulubionych mięs Polaków – kurczak – w nieco innej wersji. Wystarczy zamarynować go w soku z pomarańczy, doprawić i upiec. Coś dla tych, którzy lubią takie przemyślane akcje w kuchni. Ja zwykle wieczorem wkładam mięso w marynatę i piekę po powrocie z pracy. Składniki: 10 pałek z kurczaka 2 pomarańcze 2 łyżki oliwy 5 goździków łyżeczka słodkiej mielonej papryki sól, pieprz Kawałki mięsa dokładnie myjemy, osuszamy, a...

DODANO DO 3 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Kasieńka
    Kasieńka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Plate of Joy
    Pieczone pałki z kurczaka

    Pieczone pałki z kurczaka 17697

    Bona Apetita
    Bona Apetita Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Bona Apetita
    Pałki kurczaka w marynacie Boni

    Pałki kurczaka w marynacie Boni 2054