Paluchy piwne

322 kliknięcia
04.09.2015
blog: Smak mojej kuchni

Przepis: Paluchy piwne

Dzisiaj polecam przepyszne paluchy na piwie. Zamiast paluchów można uformować rogale lub precle. Z ciastem pracuje się bardzo przyjemnie, łatwo się je formuje. Paluchy po upieczeniu są puszyste, miękkie i mają lekko chrupiącą skórkę. Zamiast piwa można użyć wody, smak paluchów będzie już jednak inny. Paluchy można wykorzystać na kanapki, serwować do dań na gorąco, np. do gulaszy lub podjadać bez dodatków jako przekąskę....

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    anjax
    anjax Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    AnjaxGotuje
    Palce Francuza

    Palce Francuza 121

    Słodka Babka
    Słodka Babka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Słodka Babka
    Paluchy drożdżowe

    Paluchy drożdżowe 2330

    Halszka
    Halszka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    chestnutavenuecafe
    Paluchy drożdżowe

    Paluchy drożdżowe 2345

    agilera73
    agilera73 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pokusa w kuchni
    Paluchy-Gryzuchy

    Paluchy-Gryzuchy 276

    patusia
    patusia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smak mojej kuchni
    Paluchy piwne

    Paluchy piwne 322

    lucyna
    lucyna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pyszna piecze...
    Paluchy

    Paluchy 887

    mariwanna
    mariwanna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Obiad gotowy!
    Piwne paluchy

    Piwne paluchy 353

    Ewelinek
    Ewelinek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Słono, z przyprawami
    Paluchy

    Paluchy 725

    sredniawka
    sredniawka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    naginamy przepisy
    paluchy

    paluchy 765