Paluchy z marynowanym pieprzem zielonym

77 kliknięć
29.06.2015
blog: Moniki Smakołyki

Przepis: Paluchy z marynowanym pieprzem zielonym

Paluchy jak najdłuższe z ciasta rolujemy i w piekarniku pieczemy. Są smaczne, chrupiące i momentami ostro zaskakujące, bo jak na pieprz trafiamy to „piekło w gębie mamy”. Czyli łagodnie, łagodnie… sobie paluchy zjadamy, a momentami z zaskoczenia ostrośćmamy. Składniki: 25 g świeżych drożdży, 150 g maki orkiszowej, 250 g mąki pszennej, 200 ml ciepłej wody, 50 ml oleju rzepakowego, 1 łyżeczka soli, łyżeczki cukru, 2 łyżki...

Zobacz także przepisy na:

    vegemania
    vegemania Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    vegemaniablog
    MARYNOWANY ZIELONY PIEPRZ

    MARYNOWANY ZIELONY PIEPRZ 257

    Smakalajzyt.pl
    Smakalajzyt.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smakalajzyt
    Sos z zielonego pieprzu

    Sos z zielonego pieprzu 5044