Paluszki słone do barszczu – kuchnia podkarpacka

400 kliknięć
23.11.2016
blog: Trzeci talerz

Przepis: Paluszki słone do barszczu – kuchnia podkarpacka

Ten przepis to klasyk, ale warto go przypomnieć. Słone kruche paluchy z serem to idealny dodatek do rozgrzewającego czerwonego barszczu. Można je przygotować nawet kilka dni wcześniej, bo długo utrzymują świeżość, o ile przechowywane są w zamkniętym blaszanym lub plastikowym pojemniku. Przepis pochodzi od Koła Gospodyń Wiejskich w Tajęcinie (podkarpackie) – publikacja LGD „Eurogalicja” pt. „Tradycja, smak i wdzięk”....

DODANO DO 3 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    najsmaczniejsze
    najsmaczniejsze Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    najsmaczniejsze.pl
    Słone paluszki

    Słone paluszki 8637

    obżarciuch
    obżarciuch Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Obżarciuch
    Słone paluszki z kminkiem

    Słone paluszki z kminkiem 3793

    Apetyt Smaku
    Apetyt Smaku Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Apetyt Smaku
    Kruche Paluszki z Kminkiem

    Kruche Paluszki z Kminkiem 2487