Paluszki z dorsza w panko

158 kliknięć
03.09.2017
blog: Moje Wypieki I Nie Tylko

Przepis: Paluszki z dorsza w panko

Panko (パン粉) to powszechna w Japonii nazwa panierki wykonanej z białego chleba bez skórki wyprodukowanego z różnego rodzaju skrobi, który poddany został rozdrobnieniu (forma płatków). Wskutek tego otrzymano japońską wersję bułki tartej, charakteryzującą się o wiele większą chrupkością niż klasyczne panierki, delikatnością oraz dużo mniejszą absorpcją tłuszczu podczas smażenia w głębokim oleju. Potrawy przyrządzone w panko są...

DODANO DO 4 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    aniamat
    aniamat Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    coolandminty
    PALUSZKI Z DORSZA Z SOSEM TATARSKIM

    PALUSZKI Z DORSZA Z SOSEM TATARSKIM 184

    bernika
    bernika Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Moj kulinarny pamiętnik
    Dorsz w panko

    Dorsz w panko 103

    Aldi
    Aldi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Psoty Psotki
    PANKO - niezwykła panierka

    PANKO - niezwykła panierka 4179

    Beata
    Beata Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Magazyn Kuchenny
    Jak zrobić panko

    Jak zrobić panko 110

    bezcebuli88
    bezcebuli88 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Bez Cebuli
    Paluszki rybne z dorsza

    Paluszki rybne z dorsza 96

    Betti Blue
    Betti Blue Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia Betti
    Paluszki z dorsza

    Paluszki z dorsza 435

    Bibi
    Bibi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Bibimini
    Polędwica z dorsza à la paluszki rybne

    Polędwica z dorsza à la paluszki rybne 336

    RainDrop
    RainDrop Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Passionfruit
    Domowe paluszki rybne

    Domowe paluszki rybne 93

    Aleksandra
    Aleksandra Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Przepisy Aleksandry
    Co to jest: PANKO?

    Co to jest: PANKO? 554

    bezcebuli88
    bezcebuli88 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Bez Cebuli
    Paluszki rybne z dorsza

    Paluszki rybne z dorsza 77