Pampuchy z sosem z pieczarek portobello i botwiną

100 kliknięć
15.04.2013
blog: zucchini-blues

Przepis: Pampuchy z sosem z pieczarek portobello i botwiną

Po raz pierwszy jadłam pampuchy w Popradzie na Słowacji. Restauracja była zadymiona, miała jednak urok zakurzonych, pluszowych siedzisk i bejcowanych lamperii. Ja byłam mała, pampuchy wielkie i puszyste, w górach szalał przeszywający, zimny wiatr i należało się rozgrzać strogonoffem oraz odrobiną słodkiej śliwowicy w herbacie. Te drożdżowe buły gotowane na parze nierozłącznie kojarzą mi się ze Słowacją. Później, kiedy...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Hausik
    Hausik Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Do garów marsz
    faszerowane pieczarki portobello

    faszerowane pieczarki portobello 1550

    bezcebuli88
    bezcebuli88 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Bez Cebuli
    Faszerowane pieczarki portobello

    Faszerowane pieczarki portobello 164