Pampuchy z sosem z pieczarek portobello i botwiną

104 kliknięcia
15.04.2013
blog: zucchini-blues

Przepis: Pampuchy z sosem z pieczarek portobello i botwiną

Po raz pierwszy jadłam pampuchy w Popradzie na Słowacji. Restauracja była zadymiona, miała jednak urok zakurzonych, pluszowych siedzisk i bejcowanych lamperii. Ja byłam mała, pampuchy wielkie i puszyste, w górach szalał przeszywający, zimny wiatr i należało się rozgrzać strogonoffem oraz odrobiną słodkiej śliwowicy w herbacie. Te drożdżowe buły gotowane na parze nierozłącznie kojarzą mi się ze Słowacją. Później, kiedy...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    kasiaganc5
    kasiaganc5
    Karkówka portobello
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Karkówka portobello

    Karkówka portobello 46