Panforte – toskański przysmak z bakalii

17 kliknięć
03.04.2015
blog: Jadłopisalnia

Przepis: Panforte – toskański przysmak z bakalii

Panforte wywodzi się się z włoskiej Toskanii i chociaż to typowo bożonarodzeniowe ciasto, to nie widzę przeszkód aby je przygotować na inne okazje. Jest łatwe w przygotowaniu i smakuje przepysznie nawet kilka tygodni po upieczeniu. Ciasto podaje się pokrojone na małe, cienkie kawałki. Składniki: 200 g orzechów włoskich 200 g orzechów laskowych 200 g migdałów 200 g suszonych fig 200 g suszonych moreli 200 g suszonych...

Zobacz także przepisy na:

    Kawa i Czekolada
    Kawa i Czekolada
    Panforte
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Panforte

    Panforte 61

    Just My Delicious
    Just My Delicious
    Panforte
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Panforte

    Panforte 210

    Gunia
    Gunia
    Panforte di Siena
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Panforte di Siena

    Panforte di Siena 106

    Delimamma
    Delimamma
    Pod niebem Toskanii
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pod niebem Toskanii

    Pod niebem Toskanii 133

    zacisze kuchenne
    zacisze kuchenne
    Panforte di Siena
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Panforte di Siena

    Panforte di Siena 61