Panforte – toskański przysmak z bakalii

21 kliknięć
03.04.2015
blog: Jadłopisalnia

Przepis: Panforte – toskański przysmak z bakalii

Panforte wywodzi się się z włoskiej Toskanii i chociaż to typowo bożonarodzeniowe ciasto, to nie widzę przeszkód aby je przygotować na inne okazje. Jest łatwe w przygotowaniu i smakuje przepysznie nawet kilka tygodni po upieczeniu. Ciasto podaje się pokrojone na małe, cienkie kawałki. Składniki: 200 g orzechów włoskich 200 g orzechów laskowych 200 g migdałów 200 g suszonych fig 200 g suszonych moreli 200 g suszonych...

Zobacz także przepisy na:

    Kawa i Czekolada
    Kawa i Czekolada Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kawa i Czekolada
    Panforte

    Panforte 64

    Facet i Kuchnia
    Facet i Kuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    FACET I KUCHNIA
    Panforte Fichi e Noci

    Panforte Fichi e Noci 50

    Just My Delicious
    Just My Delicious Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Just My Delicious
    Panforte

    Panforte 212

    Facet i Kuchnia
    Facet i Kuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    FACET I KUCHNIA
    Panforte Margherita

    Panforte Margherita 39

    Delimamma
    Delimamma Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Delimamma
    Pod niebem Toskanii

    Pod niebem Toskanii 138

    zacisze kuchenne
    zacisze kuchenne Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    zacisze kuchenne
    Panforte di Siena

    Panforte di Siena 63