Papryka faszerowana mięsem i ryżem

38 kliknięć
11.07.2016
blog: figowe smaki

Przepis: Papryka faszerowana mięsem i ryżem

6 żółtych, podłużnych papryk 300 g mielonego mięsa wieprzowego 1/2 szklanki ryżu 1 jajko 1/2 czerstwej bułki 1 cebula sól, pieprz 1 łyżeczka słodkiej papryki 2 łyżki przecieru pomidorowego 1 ząbek czosnku 2 łyżki oleju 250 ml bulionu warzywnego Ryż ugotować w osolonej wodzie. Z papryki usunąć ogonki, wydrążyć nasiona, opłukać i osuszyć. Bułkę namoczyć w niewielkiej ilości wody lub mleka, aby rozmiękła, a następnie dobrze...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    Tapenda.pl
    Tapenda.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Tapenda
    Papryka faszerowana mięsem z ryżem

    Papryka faszerowana mięsem z ryżem 409