Papryka kwaszona

66 kliknięć
24.10.2013
blog: Tradycyjna Kuchnia

Przepis: Papryka kwaszona

Dziś tradycyjny, babciny przepis na paprykę kwaszoną. Powstały sok z kiszenia używam do zakwaszania zup i innych potraw. Składniki: 5 kg świeżej papryki Sól, czosnek Suszony koper, chrzan Wykonanie: Paprykę umyć, przekroić na pół, dobrze oczyścić z nasion.Przygotować garnek kamienny włożyć paprykę i przekładać koprem, pokrojonym czosnkiem i chrzanem. Następnie zalać przegotowaną letnią wodą z dodatkiem soli do smaku. Garnek...

Zobacz także przepisy na:

    Tradycyjna Kuchnia
    Tradycyjna Kuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Tradycyjna Kuchnia
    Papryka kwaszona

    Papryka kwaszona 66

    gotowanie ze stylem
    gotowanie ze stylem Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gotowanie ze stylem
    Rolmopsy

    Rolmopsy 4659

    Joanna Komorowska
    Joanna Komorowska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Apetyt Na Kuchnię
    Kiszona papryka

    Kiszona papryka 40

    topika
    topika Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    topika.pl
    Papryka marynowana z miodem

    Papryka marynowana z miodem 1394

    topika
    topika Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    topika.pl
    Zimowa sałatka kwaszona

    Zimowa sałatka kwaszona 344

    MałgosiaZ
    MałgosiaZ Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smaki Alzacji
    Kwasimy?

    Kwasimy? 107

    MojaQchnia
    MojaQchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    MojaQchnia.pl
    Łazanki z kwaszonej kapusty

    Łazanki z kwaszonej kapusty 32

    mopswkuchni
    mopswkuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Mops w kuchni
    Papryka kwaszona

    Papryka kwaszona 618