Pasanda z jagnięciny (Lamb Pasanda)

45 kliknięć
05.12.2016
blog: Smak Indii

Pasanda z jagnięciny (Lamb Pasanda)

Pasanda to łagodnekremowe północnoindyjskie curry podobne w swym charakterze i sposobie przygotowania do kormy. Do przyrządzenia pasandy tradycyjnie używa się mięsa najlepszej jakości z udźca bądź łopatki, które marynowane jest w jogurtowej albośmietanowej marynacie z przyprawami. Według twórców tej potrawy, wywodzącejsię z czasów panowania w Indiach muzułmańskich władców z dynastii Wielkich Mogołów, takie powoli duszone,...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także:

    kimek
    kimek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smak Indii
    Pasanda z jagnięciny (Lamb Pasanda)

    Pasanda z jagnięciny (Lamb Pasanda) 45

    kuchcik8
    kuchcik8 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia Pokoleń
    Gulasz z jagnięciny

    Gulasz z jagnięciny 58

    Gotuj z Alą
    Gotuj z Alą Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gotuj z Alą
    Stek z jagnięciny

    Stek z jagnięciny 3433

    kimek
    kimek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smak Indii
    Balti z jagnięciną (Lamb Balti)

    Balti z jagnięciną (Lamb Balti) 93

    Netka
    Netka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Netka w kuchni
    Kotleciki z jagnięciny

    Kotleciki z jagnięciny 490

    nietylkopasta
    nietylkopasta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    nietylkopasta.pl
    Tagine z jagnięciny

    Tagine z jagnięciny 973