Pasta czosnkowo-imbirowa

167 kliknięć
24.05.2014
blog: Smak Indii

Przepis: Pasta czosnkowo-imbirowa

Imbir oraz czosnek używanesą powszechnie podczas przygotowywaniapotrawkuchni indyjskiej. Składniki te nadają indyjskim curry charakterystycznegosmaku i aromatu. Wprzepisach na indyjskie dania zamiast czosnku i imbiru występuje często tak zwanapasta czosnkowo-imbirowa (Ginger-Garlic Paste). Jest to po prostu czosnek zmiksowany ze świeżym korzeniem imbiru w stosunku 1:1. W większości krajów azjatyckich pasta taka jest...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    odkuchnii
    odkuchnii Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Time4Cooking
    Pasta czosnkowo-imbirowa

    Pasta czosnkowo-imbirowa 140

    AlaAlicja
    AlaAlicja Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Something to eat. Bon appetit!
    Curry z soi

    Curry z soi 2277

    jazzowesmaki
    jazzowesmaki Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Jazzowe Smaki
    Pasta imbirowa

    Pasta imbirowa 245

    Kochaj Indie
    Kochaj Indie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    KochajIndie
    Miesne pulpeciki po Indyjsku

    Miesne pulpeciki po Indyjsku 366

    ZIOLKOWKUCHNI
    ZIOLKOWKUCHNI Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    ZIÓŁKO W KUCHNI
    Kofta Curry z Baraniny

    Kofta Curry z Baraniny 291

    m.mlynska
    m.mlynska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    One Tiny Chef
    Kokosowe curry z kurczaka

    Kokosowe curry z kurczaka 3997

    kimek
    kimek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smak Indii
    Pasta czosnkowo-imbirowa

    Pasta czosnkowo-imbirowa 167