Pasta groszkowo-bazyliowa ze słonecznikiem

110 kliknięć
05.11.2015
blog: Fotokulinarnie

Przepis: Pasta groszkowo-bazyliowa ze słonecznikiem

Pasta groszkowo-bazyliowa ze słonecznikiem, do smarowania pieczywa. Wegetariańska, kolorowa i zdrowa. Świetnie smakuje z pumperniklem lub pieczywem razowym z ziarnami, ale możecie ją podać z dowolnym pieczywem, czy np. krakersami. Aby zachować żywo zielony kolor groszku, warto dodać do gotowania sodę oczyszczoną – na tę ilość groszku wystarczy szczypta, max. 1/4 łyżeczki. Soda nie będzie później wyczuwalna, a jej zasadowość...

DODANO DO 3 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Sprawdzona Kuchnia
    Sprawdzona Kuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Sprawdzonakuchnia
    Pasta ze słonecznika

    Pasta ze słonecznika 478

    pasliw
    pasliw Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Droga Smaku
    Roladki serowe z tortilli i szpinaku

    Roladki serowe z tortilli i szpinaku 1133

    mrowieckaro
    mrowieckaro Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Zjadłam niebo
    110 PREZENTUJĘ CHLEB

    110 PREZENTUJĘ CHLEB 113