Pasta marchewkowo – figowa do chleba

26 kliknięć
20.09.2013
blog: Spiżarnia Sikorek

Przepis: Pasta marchewkowo – figowa do chleba

Składniki: 2 duże marchewki 100 g niesiarkowanych suszonych fig 1 łyżeczka klarowanego masła 1/4 łyżeczki zmielonych goździków 1/4 łyżeczki kardamonu Figi namaczamy na kilka godzin lub na noc. Umytą marchew kroimy na kilka kawałków i gotujemy do miękkości (około 20 minut), następnie odcedzamy i dodajemy masło. Gdy wystygnie dokładnie blendujemy z figami i przyprawami do gładkości. Przechowujemy do kilku dni w lodówce. na...

Zobacz także przepisy na:

    gukinga
    gukinga Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pyszny blog kulinarny
    Figowe figle

    Figowe figle 95

    natalia.r
    natalia.r Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Poezja-smaku
    Konfitura z fig (dżem figowy)

    Konfitura z fig (dżem figowy) 154

    pistachio-lo
    pistachio-lo Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    pistachio-lo
    SPIS PRZEPISÓW - LINKI

    SPIS PRZEPISÓW - LINKI 1795