Pasta z ciecierzycy i pieczonej papryki

285 kliknięć
06.10.2014
blog: Kuchnia w wersji light

Przepis: Pasta z ciecierzycy i pieczonej papryki

Pasta z ciecierzycy i pieczonej papryki - rewelacyjna propozycja do kanapek lub dodatek do warzyw. Ciecierzyca zwana grochem włoskim jest doskonałym źródłem białka roślinnego i świetna alternatywą dla mięsa.Ciecierzyca jest dobrym źródłem błonnika, witamin z grupy B, kwasu foliowego oraz wapnia, magnezu, fosforu, potasu i żelaza.Zawarte w niej nienasycone kwasy tłuszczowe (kwas linolowy i kwas oleinowy) poprawiają...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    pasibrzuchy
    pasibrzuchy Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pasibrzuchy!
    Pasta z pieczonej papryki

    Pasta z pieczonej papryki 1460

    Mirabelka
    Mirabelka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Mirabelkowy blog
    Hummus

    Hummus 3593