Pasta z tamaryndowca

822 kliknięcia
25.06.2014
blog: fantazjesmaku.weebly.com

Przepis: Pasta z tamaryndowca

Tamaryndowiec jest głownie używany w kuchni indyjskiej i tajskiej. Ma specyficzny kwaskowaty smak. Stosuje się go jako dodatek do zup, sosów lub dań warzywnych. Można nim zastąpić dodawane do potraw sok z cytryny, ocetwinny lub kwaśne powidła. Najczęściej sprzedawany w postaci sprasowanych bloków, które wcześniej należy namoczyć w gorącej wodzie, a następnie przetrzeć przez sito celem pozbycia się włókien i nasion. Można...

Zobacz także przepisy na:

    Choochla
    Choochla Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Choochla
    Smażona dorada w sosie z tamaryndowca

    Smażona dorada w sosie z tamaryndowca 157

    WiktoriaG
    WiktoriaG Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pyza made in Poland
    Rybna zupa z tamaryndowcem

    Rybna zupa z tamaryndowcem 118

    Anka
    Anka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia Wschodu
    Pstrąg w marynacie tamaryndowej

    Pstrąg w marynacie tamaryndowej 246

    KasiaWeganka
    KasiaWeganka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kasia Weganka
    MUFFINY Z TAMARYNDOWCEM  :)

    MUFFINY Z TAMARYNDOWCEM :) 147

    monikucha
    monikucha Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    poluzuj.pl
    Ryba w sosie z tamaryndowca

    Ryba w sosie z tamaryndowca 226

    drjodlowska
    drjodlowska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    fantazjesmaku.weebly.com
    Pasta z tamaryndowca

    Pasta z tamaryndowca 822