Pasteryzacja

1253 kliknięcia
12.10.2014
blog: Łyżka w Garze

Pasteryzacja

Pasteryzacja to jedna ze współczesnych metod konserwacji żywności. Możemy ją stosować do przetworów słodkich i słonych. Jest to naprawdę prosty proces i nie zajmuje dużo czasu. Poniżej opiszę wszystkie kroki, które należy wykonać aby pasteryzacja przebiegła poprawnie. Jeżeli uznacie, że czegoś brakuje lub chcecie zadać jakieś pytanie, to na każde chętnie odpowiem :) Zaczynamy od przygotowania warzyw lub owoców. Należy je...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także:

    MagdaM
    MagdaM Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Łyżka w Garze
    Pasteryzacja

    Pasteryzacja 1253

    tuśka
    tuśka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Przepiśnik Marty
    Kilka słów o pasteryzacji

    Kilka słów o pasteryzacji 1616

    em.
    em. Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Emkreacja
    Powidła figa-śliwka (pasteryzacja).

    Powidła figa-śliwka (pasteryzacja). 40