Paszteciki z ciasta twarogowego

62 kliknięcia
23.12.2016
blog: U Moniki - bez glutenu

Przepis: Paszteciki z ciasta twarogowego

Bezglutenowe ciasto, w które łatwo daje się zawijać farsz. Świetne na święta! Składniki: 250 g zmielonego twarogu 100 g masła 250 g mieszanki mąk bezglutenowych (100 g mąki Schära, 100 g kukurydzianej, 50 g gryczanej) 1 jajko Zagnieść składniki, rozwałkować ciasto, pokroić w paski. Na każdy pasek położyć odrobinę farszu i zawijać. Górę można posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać makiem lub kminkiem. Piec 20 minut w 180...

DODANO DO 4 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Kuanan
    Kuanan Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    kuchenne-czarymary
    Paszteciki z ciasta francuskiego

    Paszteciki z ciasta francuskiego 1381

    effien
    effien Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Od kuchni
    Paszteciki z ciasta francuskiego

    Paszteciki z ciasta francuskiego 1568

    Gaździnka warzy
    Gaździnka warzy Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gaździnka warzy
    Ciasto na paszteciki

    Ciasto na paszteciki 1119

    beetle
    beetle Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    apetyt i smak
    Wigilijne ślimaczki serowe

    Wigilijne ślimaczki serowe 484