Pasztet z pieczonej gęsiny

150 kliknięć
15.11.2015
blog: zacisze kuchenne

Przepis: Pasztet z pieczonej gęsiny

Listopad to miesiąc gęsiny , która króluje na naszych stołach. Kiedyś w Polsce była bardzo popularna, szczególnie w XVII i XVIII wieku. Obecnie trwają starania przywrócenia tradycji jadania gęsiny w dniu św. Marcina – 11 listopada. W dniach od 8 listopada do 1 grudnia ok. 60 restauracji w całym kraju serwuje przeróżne autorskie potrawy z tego mięsa. Tworzone są nowe karty dań, organizowane przeróżne festiwale. Ja zachęcam...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    elficzna
    elficzna
    Pieczony pasztet
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pieczony pasztet

    Pieczony pasztet 1874

    Joaska
    Joaska
    gęś
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    gęś

    gęś 1372

    Agni
    Agni
    Czas na gęsinę!
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Czas na gęsinę!

    Czas na gęsinę! 896

    flowerek
    flowerek
    Pasztet pieczony
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pasztet pieczony

    Pasztet pieczony 4489

    laura
    laura
    PASZTET Z GĘSINY
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    PASZTET Z GĘSINY

    PASZTET Z GĘSINY 204

    majka190382
    majka190382
    PASZTET Z GĘSI
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    PASZTET Z GĘSI

    PASZTET Z GĘSI 569

    mapik27
    mapik27
    Pasztet pieczony
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pasztet pieczony

    Pasztet pieczony 2820

    mariwanna
    mariwanna
    Pasztet z gęsi
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pasztet z gęsi

    Pasztet z gęsi 30