Pasztet z pieczonej gęsiny

139 kliknięć
15.11.2015
blog: zacisze kuchenne

Przepis: Pasztet z pieczonej gęsiny

Listopad to miesiąc gęsiny , która króluje na naszych stołach. Kiedyś w Polsce była bardzo popularna, szczególnie w XVII i XVIII wieku. Obecnie trwają starania przywrócenia tradycji jadania gęsiny w dniu św. Marcina – 11 listopada. W dniach od 8 listopada do 1 grudnia ok. 60 restauracji w całym kraju serwuje przeróżne autorskie potrawy z tego mięsa. Tworzone są nowe karty dań, organizowane przeróżne festiwale. Ja zachęcam...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    flowerek
    flowerek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    flowerek.com-moje gotowanie
    Pasztet pieczony

    Pasztet pieczony 4330

    An-na
    An-na Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    waniliowo
    Pasztet z gęsi ze smardzami

    Pasztet z gęsi ze smardzami 1067

    mapik27
    mapik27 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Świat Domowej Kuchni
    Pasztet pieczony

    Pasztet pieczony 2735

    mariwanna
    mariwanna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Obiad gotowy!
    Pasztet z gęsi

    Pasztet z gęsi 18

    Joaska
    Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    królestwo garów
    gęś

    gęś 1368

    aronia
    aronia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    wiem co jem
    Pasztet z pieczonej gęsi

    Pasztet z pieczonej gęsi 1607

    laura
    laura Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Cafe Babilon
    PASZTET Z GĘSINY

    PASZTET Z GĘSINY 201

    elficzna
    elficzna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Rękoczyny i Rękodzieło
    Pieczony pasztet

    Pieczony pasztet 1827

    Agni
    Agni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Rozkoszne Smaki
    Czas na gęsinę!

    Czas na gęsinę! 886