Patisony w sosie pomidorowym

343 kliknięcia
20.08.2014
blog: Kuchnia u Krysi

Przepis: Patisony w sosie pomidorowym

Udało mi się znów kupić ładne patisony. Kiedy kupuję, patrzę na ich wielkość i od razu wiem na co je przeznaczę. Większe patisony o średnicy 7 – 12 cm, sałatkowe są świetnym dodatkiem do gulaszu, leczo warzywnego. Doskonale duszą się i pieką z mięsem. Młode patisony to znakomity składnik surówek. Można je też gotować i podawać polane masłem z bułką, a starsze po wydrążeniu gniazd nasiennych faszerować mięsem, grzybami i...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    zufik
    zufik Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    zufikowo
    Patisony faszerowane warzywami

    Patisony faszerowane warzywami 855

    gaita
    gaita Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Katalog smaków
    Sałatka z patisona (na zimę)

    Sałatka z patisona (na zimę) 4245

    monjan
    monjan Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Bez mąki i cukru
    placuszki z patisona

    placuszki z patisona 3548

    ilovemojito
    ilovemojito Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia Drażliwej
    Nadziewane patisony

    Nadziewane patisony 1364

    odKuchni
    odKuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    odKuchni
    Faszerowany Patison

    Faszerowany Patison 418

    gregorhspeed
    gregorhspeed Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gregorhspeed w kuchni
    Patisony nadziane

    Patisony nadziane 74

    Anika1
    Anika1 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Domowa kuchnia Aniki
    Patisony faszerowane

    Patisony faszerowane 1804

    sniezka
    sniezka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Śnieżka gotuje
    Parmigiana z patisonów

    Parmigiana z patisonów 459

    KasiaB
    KasiaB Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gotuj z rodzinką
    PATISON FASZEROWANY

    PATISON FASZEROWANY 787

    Krys
    Krys Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia u Krysi
    Patisony w sosie pomidorowym

    Patisony w sosie pomidorowym 343