Pęczak z czerwoną fasolą i pstrągiem - Pearl Barley with Kidney Beans and Trout - Insalata di orzo perlato con fagioli rossi e trota salmonata

19 kliknięć
11.01.2016
blog: Smakołyki Angeli, Angela's Delicacies, Le Prelibatezze di Angela

Przepis: Pęczak z czerwoną fasolą i pstrągiem - Pearl Barley with Kidney Beans and Trout - Insalata di orzo perlato con fagioli rossi e trota salmonata

Polish version Wykonanie: Ugotować pierw czerwoną fasolę na bulionie warzywnym, później kaszę w wodzie z fasoli, a w międzyczasie pokroić kawałek łodygi selera naciowego z cebulką, wrzucić na podgrzaną patelnię i podsmażyć aż się lekko zrumienią. Na osobnej patelce usmażyć kawałek pstrąga (w miarę możliwości bez ości) w ziołach (koperek, tymianek....), ewentualnie upiec w piekarniku. Wszystko delikatnie wymieszać, posolić...

Zobacz także przepisy na:

    EdithS
    EdithS Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Quatro Stagioni
    Insalata di ape rosse e mele

    Insalata di ape rosse e mele 19