Pęczotto z burakami, orzechami włoskimi i serem pleśniowym

17 kliknięć
09.12.2017
blog: Kulinarna Ja

Przepis: Pęczotto z burakami, orzechami włoskimi i serem pleśniowym

Pomysł na szybki i sycący obiad - pęczotto z kaszy pęczak. Kasza ugotowana w ten sam sposób jak risotto wchłonie smak bulionu oraz wina. Podana z gotowanymi burakami, orzechami włoskimi oraz serem pleśniowym sprawi, że danie nabierze oryginalnego smaku. Zapraszam. SKŁADNIKI: 3/4 szklanki pęczaku 3 (nieduże) ugotowane buraki 1 mała cebula 3/4 szklanki białego wina (dobrej jakości) ok. 700 ml bulionu warzywnego 2 łyżki masła...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    j_aga
    Polska Zupa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Ser pleśniowy, gruszka i orzechy włoskie

    Ser pleśniowy, gruszka i orzechy włoskie 129