Peklowanie mięsa

25992 kliknięcia
20.11.2011
blog: wiem co jem

Przepis: Peklowanie mięsa

Peklowanie to sposób utrwalania mięsa, dzięki któremu ma ono ładny różowy kolor i jest kruche. Można to robić na trzy sposoby: - na mokro - na sucho - sposobem mieszanym Do peklowania nadaje się mięso wieprzowe, wołowe, półgęski kacze i gęsie, które wcześniej należy pozbawić kości. Najlepiej robić to w garnku kamionkowym uprzednio wyparzonym. Peklowanie na mokro (najczęściej przeze mnie stosowane) Przeprowadza się je za...

DODANO DO 9 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    smakikuchenne
    smakikuchenne Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    O kuchni z uczuciem
    Szynka peklowana

    Szynka peklowana 5313

    Anna Wiśniewska
    Anna Wiśniewska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Przepisy z sercem
    Peklowana szynka

    Peklowana szynka 16556

    edytaha
    edytaha Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchenne zapiski
    Pieczona peklowana szynka

    Pieczona peklowana szynka 9162

    Beta
    Beta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Stare Gary
    Peklowanie golonki

    Peklowanie golonki 11586

    janiolka
    janiolka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Eksperyment sobotni
    peklowanie mięsa

    peklowanie mięsa 5794

    alaaa
    alaaa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Ala piecze i gotuje
    Szynka wieprzowa

    Szynka wieprzowa 15486

    aronia
    aronia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    wiem co jem
    Peklowanie mięsa

    Peklowanie mięsa 25992

    KeJt
    KeJt Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Przepisy z serca domu
    Szynka domowa- peklowanie mięsa

    Szynka domowa- peklowanie mięsa 6954

    alaaa
    alaaa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Ala piecze i gotuje
    Szynka peklowana z szynkowara

    Szynka peklowana z szynkowara 12735

    alaaa
    alaaa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Ala piecze i gotuje
    Szynka peklowana z szynkowara

    Szynka peklowana z szynkowara 6312

    liliana77
    liliana77 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kulinarne życie
    Peklowanie mięsa do wędzenia

    Peklowanie mięsa do wędzenia 16764