Peklowanie mięsa

24088 kliknięć
20.11.2011
blog: wiem co jem

Peklowanie mięsa

Peklowanie to sposób utrwalania mięsa, dzięki któremu ma ono ładny różowy kolor i jest kruche. Można to robić na trzy sposoby: - na mokro - na sucho - sposobem mieszanym Do peklowania nadaje się mięso wieprzowe, wołowe, półgęski kacze i gęsie, które wcześniej należy pozbawić kości. Najlepiej robić to w garnku kamionkowym uprzednio wyparzonym. Peklowanie na mokro (najczęściej przeze mnie stosowane) Przeprowadza się je za...

DODANO DO 6 zeszytów:

Zobacz także:

    aronia
    aronia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    wiem co jem
    Peklowanie mięsa

    Peklowanie mięsa 24088

    liliana77
    liliana77 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kulinarne życie
    Peklowanie mięsa do wędzenia

    Peklowanie mięsa do wędzenia 12255

    janiolka
    janiolka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Eksperyment sobotni
    peklowanie mięsa

    peklowanie mięsa 4773

    zbysiowa
    zbysiowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Takie tam pichcenie
    Szynka peklowana

    Szynka peklowana 1467

    Gosia z Wrocka
    Gosia z Wrocka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gosia gotuje
    Peklowana domowa słonina

    Peklowana domowa słonina 1811

    Aga De
    Aga De Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smak mojego domu
    Szynka peklowana

    Szynka peklowana 1041

    Anna Wiśniewska
    Anna Wiśniewska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Przepisy z sercem
    Peklowana szynka

    Peklowana szynka 12260

    Beta
    Beta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Stare Gary
    Peklowanie golonki

    Peklowanie golonki 9388

    kulinarnagosia
    kulinarnagosia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kulinarne Przemyślenia
    Sztuka mięsa

    Sztuka mięsa 214