Peklowanie mięsa

25827 kliknięć
20.11.2011
blog: wiem co jem

Przepis: Peklowanie mięsa

Peklowanie to sposób utrwalania mięsa, dzięki któremu ma ono ładny różowy kolor i jest kruche. Można to robić na trzy sposoby: - na mokro - na sucho - sposobem mieszanym Do peklowania nadaje się mięso wieprzowe, wołowe, półgęski kacze i gęsie, które wcześniej należy pozbawić kości. Najlepiej robić to w garnku kamionkowym uprzednio wyparzonym. Peklowanie na mokro (najczęściej przeze mnie stosowane) Przeprowadza się je za...

DODANO DO 7 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    smakikuchenne
    smakikuchenne
    Szynka peklowana
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Szynka peklowana

    Szynka peklowana 4765

    Anna Wiśniewska
    Anna Wiśniewska
    Peklowana szynka
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Peklowana szynka

    Peklowana szynka 15991

    Beta
    Beta
    Peklowanie golonki
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Peklowanie golonki

    Peklowanie golonki 11377

    odrobinachilli
    odrobinachilli
    peklowanie golonek
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    peklowanie golonek

    peklowanie golonek 14775

    janiolka
    janiolka
    peklowanie mięsa
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    peklowanie mięsa

    peklowanie mięsa 5663

    alaaa
    alaaa
    Szynka wieprzowa
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Szynka wieprzowa

    Szynka wieprzowa 15275

    aronia
    aronia
    Peklowanie mięsa
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Peklowanie mięsa

    Peklowanie mięsa 25827