Penne z włoskimi pulpetami i bakłażanem

61 kliknięć
25.08.2015
blog: Teoria smaków

Przepis: Penne z włoskimi pulpetami i bakłażanem

Opis: Bakłażana pokroić w ćwiartki oprószyć lekko solą i pieprzem. Odłożyć na sitko i pozostawić na godzinę, aż bakłażan puści soki. W dużym rondlu na średnim ogniu rozgrzać 2 łyżki oleju. Dodać pokrojony w plasterki seler i smażyć przez około 3 minuty. Po tym czasie dodać bakłażana i pokrojone w połówki pomidorki koktajlowe. Dusić kilka minut. W małej misce połączyć koncentrat pomidorowy, ocet winny, szklanki wody,...

Zobacz także przepisy na:

    spoon.nawidelcu.pl
    spoon.nawidelcu.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pani Łyżeczka
    Pulpety po włosku

    Pulpety po włosku 130

    Jadłonomia
    Jadłonomia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Jadłonomia
    Penne z bakłażanem

    Penne z bakłażanem 104

    jarek284
    jarek284 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Teoria smaków
    Zupa krem ze szczawiu

    Zupa krem ze szczawiu 97

    marcelina
    marcelina Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    sunnyday
    penne z cukinią i bakłażanem

    penne z cukinią i bakłażanem 177

    luna19
    luna19 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gotowanie jest łatwe
    Alfabetyczny spis przepisów

    Alfabetyczny spis przepisów 6532

    luna19
    luna19 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gotowanie jest łatwe
    Alfabetyczny spis treści

    Alfabetyczny spis treści 1644

    Aldi
    Aldi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Psoty Psotki
    Penne z bakłażanem i pieczarkami

    Penne z bakłażanem i pieczarkami 116

    jarek284
    jarek284 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Teoria smaków
    Zupa gulaszowa z warzywami

    Zupa gulaszowa z warzywami 70