Pepata di cozze

233 kliknięcia
08.11.2013
blog: Kalejdoskop Renaty

Przepis: Pepata di cozze

Pepata di cozze to klasyczny przepis kuchni neapolitańskiej. A ‘mpepata e cozze tak mówią na to danie w Neapolu. Jest jednym z najprostszych dań włoskich do wykonania, a tym samym jednym z najsmaczniejszych. Dzięki swojej uniwersalności może być podawane zarówno jako przystawka lub drugie danie. Jedyna trudnością tego dania jest oczyszczenie omułków. Zapraszam ;-) Składniki dla 2 osób: 1 kg omułków oliwa 2 ząbki czosnku...

Zobacz także przepisy na:

    Angie
    Angie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pomodoro e basilico
    Jest taka restauracja....

    Jest taka restauracja.... 238

    Kalejdoskop Renaty
    Kalejdoskop Renaty Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kalejdoskop Renaty
    Pepata di cozze

    Pepata di cozze 233