Peperonata - na obiad i do słoików na zimę

212 kliknięć
10.09.2015
blog: Alicja w krainie garów

Przepis: Peperonata - na obiad i do słoików na zimę

Peperonata, to paprykowo-pomidorowy gulasz/potrawka, jednak ja wolę używać oryginalnej nazwy, bo brzmi jakoś tak... apetycznie :) Zdecydowanie lepiej niż "gulasz". Jest prosta, pyszna i bardzo łatwa do przygotowania, a możliwości jej wykorzystania są ogromne. Może być samodzielnym daniem, dodatkiem lub sosem do makaronu, ryżu, kasz, fasoli czy ziemniaków. Można ją wekować na zimę, można ją mrozić, a także przez kilka dni...

Zobacz także przepisy na:

    ilka_86
    ilka_86 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Uwielbiam gotować!
    Czerwona kapusta na zimę

    Czerwona kapusta na zimę 11978

    przejs
    przejs Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Ja Jem
    Leczo do słoików, na zimę...

    Leczo do słoików, na zimę... 6182

    Kulinarna Ja
    Kulinarna Ja Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kulinarna Ja
    Pikle z ogórków na zimę

    Pikle z ogórków na zimę 16511

    Qchnia24
    Qchnia24 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    qchnia24
    Sałatka z ogórków na zimę

    Sałatka z ogórków na zimę 7411

    boskaflorence
    boskaflorence Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Tylko pysznie
    Obiadowe buraczki na zimę

    Obiadowe buraczki na zimę 7149

    edit
    edit Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    kucharzenieedi
    Kapusta czerwona na zimę

    Kapusta czerwona na zimę 9455

    ugorecka
    ugorecka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Niedzielne Obiadki
    Sałatka z buraków na zimę

    Sałatka z buraków na zimę 14659