pesto alla genovese

112 kliknięć
07.04.2014
blog: eatyourdream

Przepis: pesto alla genovese

Pesto alla genovese to aromatyczny zielony sos wywodzący się z Ligurii - dokładniej z Genui. Tradycyjna metoda jego przygotowania to ugniatanie w marmurowym moździerzu, jednak coraz bardziej popularne jest wykorzystywanie młynków elektrycznych. Ważne jest użycie wysokiej jakości składników, szczególną uwagę należy zwrócić na oliwę. Pesto nie należy podgrzewać na patelni, gdyż bazylia może nabrać gorzkiego smaku. Trzeba...

Zobacz także przepisy na:

    Eweli
    Eweli Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Na Skrzydłach Smaku
    Pesto alla Genovese

    Pesto alla Genovese 68

    magdallena
    magdallena Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Blondynka Gotuje
    Pesto alla Genovese

    Pesto alla Genovese 75

    Marius Vakovičius
    Marius Vakovičius Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    W SMAK
    Pesto alla genovese

    Pesto alla genovese 30

    mikkac8504
    mikkac8504 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Italianizzato
    Pesto alla genovese a casa

    Pesto alla genovese a casa 304

    polagotuje
    polagotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pola Gotuje
    Pesto zielone (alla genovese)

    Pesto zielone (alla genovese) 165

    Fotokulinarnie
    Fotokulinarnie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Fotokulinarnie
    Pesto alla Genovese

    Pesto alla Genovese 69

    blankariot
    blankariot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    eatyourdream
    pesto alla genovese

    pesto alla genovese 112