Pesto zielone (alla genovese)

164 kliknięcia
13.06.2013
blog: Pola Gotuje

Pesto zielone (alla genovese)

Tradycyjne włoskie pesto alla genovese to wspaniały zielony sos z bazylii, oliwy, parmezanu, orzeszków piniowych i soli. Bardzo często dodawany jest również czosnek. Najlepsze pesto to oczywiście pesto domowe. W tym roku czekałam z jego zrobieniem, aż urośnie moja bazylia. No i się doczekałam, więc czas na pesto alla genovese! A to mój mały domowy zielnik: Na zdjęciach widać estragon, miętę, bazylię, również bazylię...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także:

    polagotuje
    polagotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pola Gotuje
    Pesto zielone (alla genovese)

    Pesto zielone (alla genovese) 164

    Fotokulinarnie
    Fotokulinarnie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Fotokulinarnie
    Pesto alla Genovese

    Pesto alla Genovese 67

    blankariot
    blankariot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    eatyourdream
    pesto alla genovese

    pesto alla genovese 106

    magdallena
    magdallena Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Blondynka Gotuje
    Pesto alla Genovese

    Pesto alla Genovese 71

    wiosenka27
    wiosenka27 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Eksplozja smaku
    Pesto alla Genovese

    Pesto alla Genovese 61