Pieczeń cielęca

2999 kliknięć
02.04.2015
blog: Pełny talerz

Przepis: Pieczeń cielęca

Pieczeń cielęca Cielęcina to bardzo delikatne i kruche mięso, zdecydowanie mniej wyraźne w smaku niż wołowina. Według mnie najlepiej smakuje w najprostszej postaci. Bez wielu przypraw i ziół. Przy doprawianiu cielęciny zawsze dobrym wyborem będą cytrusy. Dlatego też do zamarynowania mięsa wybrałam olej z wyraźną nutą cytryny. Dodatkowo olej chroni mięso przed higroskopijnymi właściwościami soli. Dzięki temu pieczeń...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    doowa
    doowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Moje Małe Czarowanie
    Pieczeń cielęca

    Pieczeń cielęca 2290

    piotras100
    piotras100 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Szaleństwo w kuchni
    Pieczeń cielęca

    Pieczeń cielęca 2352

    KasiaJ
    KasiaJ Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pełny talerz
    Pieczeń cielęca

    Pieczeń cielęca 2999

    kasiaaaa24
    kasiaaaa24 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gotuję, bo lubię
    Pieczeń cielęca

    Pieczeń cielęca 1621

    Pyza
    Pyza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smaczna Pyza
    Cielęcina pieczona

    Cielęcina pieczona 11630

    Krys
    Krys Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia u Krysi
    Pieczeń cielęca podana na zimno

    Pieczeń cielęca podana na zimno 624

    marek_galla
    marek_galla Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Douce Provence
    Pieczeń cielęca w porto

    Pieczeń cielęca w porto 205