Pieczeń wieprzowa w sosie adżika

137 kliknięć
05.08.2015
blog: Kuchnia Pokoleń

Przepis: Pieczeń wieprzowa w sosie adżika

Sos adżika miałam swój, przepis jest na moim blogu, ale możecie użyć gotowego kupionego w sklepie. Mięso doprawić solą i pieprzem, posmarować sosem ażdżika i odstawić na dwie godziny do lodówki. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju i obsmażyć mięso z dwóch stron na złoty kolor. Włożyć mięso do żaroodpornego naczynia, obsypać pieczarkami i suszonymi grzybkami, dodać listek laurowy. Na patelnię wylać wodę i dokładnie wymieszać,...

Zobacz także przepisy na:

    Dzi
    Dzi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    karmelowy.pl
    Pieczona polędwiczka wieprzowa z sosem żurawinowo-pomarańczowym

    Pieczona polędwiczka wieprzowa z sosem... 2967