Pieczeń z łopatki wieprzowej

3906 kliknięć
08.04.2013
blog: Kulinarne odkrycia

Pieczeń z łopatki wieprzowej

Łopatka wieprzowa Przyprawy: sól, pieprz czarny mielony, pieprz ziołowy, papryka słodka i ostra 2-3 ząbki czosnku Mięso umyć, osuszyć, natrzeć przyprawami (czosnek można pociąć w paski, mięso nakłuć w kilku miejscach i wcisnąć w nie czosnek). Włożyć do rękawa do pieczenia. Wstawić do lodówki najlepiej na 24 godz. Piec 1 godzinę na każde 1 kg mięsa w temp. 190oC, na 15 min. przed końcem pieczenia zerwać rękaw i zapiekać do...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także:

    krysek76
    krysek76 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    UgotujmyCos.pl
    pieczeń z łopatki wieprzowej

    pieczeń z łopatki wieprzowej 3274

    bryssska
    bryssska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Magiczna Kuchnia
    Gulasz z łopatki wieprzowej

    Gulasz z łopatki wieprzowej 351

    Tapenda.pl
    Tapenda.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Tapenda
    Pieczeń wieprzowa Schweinebraten

    Pieczeń wieprzowa Schweinebraten 110

    Mgotuje
    Mgotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Marta gotuje
    Gulasz z łopatki wieprzowej

    Gulasz z łopatki wieprzowej 4964