Pieczona frittata z cukinią (Frittata di zucchine al forno)

37 kliknięć
21.03.2016
blog: La grande e la piccola cuoca

Przepis: Pieczona frittata z cukinią (Frittata di zucchine al forno)

Pieczona frittata z cukiniąkojarzy mi sięzrozpoczynającąsięwiosnąa udekorowana kwiatamimożebyćefektownąprzekąskąwczasiezbliżającychsięŚwiątWielkanocnych. SKŁADNIKI 5 cukinii 4 jaja 250 gr ricotty 40 gr parmezanu 200 ml mleka 2ząbkiczosnku natka pietruszki oliwa z oliwek sól, pieprz PRZYGOTOWANIE Cukiniękroimy w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzewamy 2-3łyżkioliwy z oliwek, wrzucamy posiekane 2ząbkiczosnku. Do...

DODANO DO 5 zeszytów:

Zobacz także przepisy na: