Pieczona papryka jako antipasti

419 kliknięć
29.01.2013
blog: FoodMag

Przepis: Pieczona papryka jako antipasti

Kasia Wilkosińska We Włoszech taka papryka występuje w formie antipasti. Odpowiednio upieczona, lekko grillowana i aromatyzowana czosnkiem, jest słodka i rozpływa się w ustach. Można ją podać na wiele sposobów, do makaronu czy risotto, do mięs jako przystawkę, ale najbardziej lubię ją z dobrym pieczywem, np. ciabattą, czasem dodaję też hummus. Jest świetna i uzależnia :) Składniki 3 czerwone papryki szklanki oliwy z oliwek...

Zobacz także przepisy na:

    Mikulska- Durrant
    Mikulska- Durrant Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    simplycooked
    PIECZONE PAPRYKI

    PIECZONE PAPRYKI 549

    MartaF
    MartaF Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    W kuchennym raju
    Papryka faszerowana po włosku

    Papryka faszerowana po włosku 219

    gatita
    gatita Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kulinarne przygody Gatity
    Pieczona papryka

    Pieczona papryka 646

    edith
    edith Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pasja Smaku
    Papryczki faszerowane serkiem (antipasti)

    Papryczki faszerowane serkiem (antipasti) 2050

    jazzowesmaki
    jazzowesmaki Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Jazzowe Smaki
    Pasta z pieczonej papryki

    Pasta z pieczonej papryki 1334

    iziona
    iziona Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Izioni pyszne smaki
    Pieczona papryka

    Pieczona papryka 900

    FoodMag
    FoodMag Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    FoodMag
    Pieczona papryka jako antipasti

    Pieczona papryka jako antipasti 419