Pieczona papryka jako antipasti

414 kliknięć
29.01.2013
blog: FoodMag

Przepis: Pieczona papryka jako antipasti

Kasia Wilkosińska We Włoszech taka papryka występuje w formie antipasti. Odpowiednio upieczona, lekko grillowana i aromatyzowana czosnkiem, jest słodka i rozpływa się w ustach. Można ją podać na wiele sposobów, do makaronu czy risotto, do mięs jako przystawkę, ale najbardziej lubię ją z dobrym pieczywem, np. ciabattą, czasem dodaję też hummus. Jest świetna i uzależnia :) Składniki 3 czerwone papryki szklanki oliwy z oliwek...

Zobacz także przepisy na:

    Mikulska- Durrant
    Mikulska- Durrant
    PIECZONE PAPRYKI
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    PIECZONE PAPRYKI

    PIECZONE PAPRYKI 545

    CudaiCudeńka
    CudaiCudeńka
    Pieczona papryka
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pieczona papryka

    Pieczona papryka 406

    gatita
    gatita
    Pieczona papryka
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pieczona papryka

    Pieczona papryka 639

    Weronisia
    Weronisia
    Pieczona papryka
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pieczona papryka

    Pieczona papryka 280

    iziona
    iziona
    Pieczona papryka
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pieczona papryka

    Pieczona papryka 893

    julia_ok
    julia_ok
    Pieczona papryka
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pieczona papryka

    Pieczona papryka 344