Pieczona papryka marynowana

137 kliknięć
14.09.2016
blog: Kuchnia Bon Appetit

Przepis: Pieczona papryka marynowana

Pieczona papryka marynowana Składniki: Papryka kolorowa – 5kg Olej rzepakowy – 2 litry Czosnek – 1 główka Ocet winny – 2 łyżki Świeże zioła: rozmaryn, oregano, bazylia Sól Wykonanie: Paprykę myjemy i kroimy w paski grubości 2-3 centymetrów. Następnie kawałki papryki układamy razem z plastrami czosnku i ziołami na blasze do pieczenia. Posypujemy solą i pieczemy w 200 stopniach, aż skórka papryki zacznie się robić brązowa....

Zobacz także przepisy na:

    Codogara
    Codogara
    Marynowana papryka
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Marynowana papryka

    Marynowana papryka 7882