Pieczone papryki z kaszą jaglaną i szpinakiem

302 kliknięcia
09.05.2014
blog: FACET I KUCHNIA

Przepis: Pieczone papryki z kaszą jaglaną i szpinakiem

Pieczone papryki z przepysznym nadzieniem z kaszy jaglanej i szpinaku. Kaszę jaglaną możesz ugotować w mleku – wtedy nabierze ona wyraźnie kremowej konsystencji, ale jeśli wolisz możesz również ugotować ją w wodzie. Ilość nadzienia przygotowana wg podanych proporcji spokojnie wystarczy do wypełnienia trzech sporych papryk. Farsz lekko urośnie, więc raczej nie nadziewaj papryk „z górką”. Nadzienie smakuje tak wyśmienicie, że...

DODANO DO 3 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    plaszka
    plaszka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    płaszkowo
    Kasza jaglana ze szpinakiem

    Kasza jaglana ze szpinakiem 3859