pieczone warzywa z rozmarynem i lawendą

119 kliknięć
16.07.2013
blog: kuchniazone

Przepis: pieczone warzywa z rozmarynem i lawendą

Zaczął się sezon podczas którego lawenda kwitnie i pięknie pachnie. Warto jeśli ma się możliwość ściąć łodygi z kwiatami i zasuszyć. Można ją dodawać w niewielkiej ilości do potraw, jest bardzo aromatyczna. Można też wykorzystywać do aromatyzowania szaf, poduszek ale to inna bajka :) Młode pieczone warzywa można podawać solo lub jako dodatek do mięs. Ilość warzyw można modyfikować, ważne by piekły się w jednej warstwie....

Zobacz także przepisy na:

    Lipka
    Lipka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Sio-smutki
    Warzywa pieczone z oliwą i rozmarynem

    Warzywa pieczone z oliwą i rozmarynem 38

    Olu
    Olu Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    "Dude, where is the pie?"
    Brokułowa!

    Brokułowa! 10855