Pieczony bażant po staropolsku

6178 kliknięć
17.11.2014
blog: Kasztanowa Kuchnia

Przepis: Pieczony bażant po staropolsku

Cześć =) Bażant, wśród dzikiego ptactwa, od wieków był ulubieńcem wśrod kucharzy oraz koneserów kulinarnych. Od starożytnych czasów zajmował honorowe miejsce na stołach. Jego jasno różowe mięso smakiem zbliżone jest do kurczaka, choćsmak ten jest bogatszy i konkretniejszy. W przeciwieństwie do kaczki i gęsi, jest to ptak bardzo chudy. Z tego powodu pieczenie jego wymaga szczególnej uwagi, aby nie przesuszyć delikatnego...

Zobacz także przepisy na:

    kasztanowakuchnia
    Kasztanowa Kuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pieczony bażant po staropolsku

    Pieczony bażant po staropolsku 6178

    doowa
    Moje Małe Czarowanie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Bażant pieczony w przyprawach

    Bażant pieczony w przyprawach 6311

    ullinek
    Qchnia Uli Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Schab pieczony w marynacie staropolskiej

    Schab pieczony w marynacie staropolskiej 5645

    Joaska
    królestwo garów Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Bażant pieczony

    Bażant pieczony 1451

    smaki prowincji
    Smaki Prowincji Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pieczony bażant

    Pieczony bażant 443

    Joaska
    królestwo garów Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Bażant pieczony w otrzewnej

    Bażant pieczony w otrzewnej 665

    Monica
    Wino i oliwki Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Rosół z bażanta

    Rosół z bażanta 5714

    jagienka
    sierotka marysia w kuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kaczka pieczona po staropolsku

    Kaczka pieczona po staropolsku 2365

    piotras100
    Szaleństwo w kuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Karp pieczony po staropolsku

    Karp pieczony po staropolsku 197