Pieczony bażant po staropolsku

6383 kliknięcia
17.11.2014
blog: Kasztanowa Kuchnia

Przepis: Pieczony bażant po staropolsku

Cześć =) Bażant, wśród dzikiego ptactwa, od wieków był ulubieńcem wśrod kucharzy oraz koneserów kulinarnych. Od starożytnych czasów zajmował honorowe miejsce na stołach. Jego jasno różowe mięso smakiem zbliżone jest do kurczaka, choćsmak ten jest bogatszy i konkretniejszy. W przeciwieństwie do kaczki i gęsi, jest to ptak bardzo chudy. Z tego powodu pieczenie jego wymaga szczególnej uwagi, aby nie przesuszyć delikatnego...

Zobacz także przepisy na:

    niecodziennikpary
    niecodziennikpary Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    niecodziennikpary
    Pieczony bażant

    Pieczony bażant 37

    Joaska
    Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    królestwo garów
    Bażant pieczony w otrzewnej

    Bażant pieczony w otrzewnej 714

    smaki prowincji
    smaki prowincji Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smaki Prowincji
    Pieczony bażant

    Pieczony bażant 500

    Monica
    Monica Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Wino i oliwki
    Rosół z bażanta

    Rosół z bażanta 5821

    ullinek
    ullinek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Qchnia Uli
    Schab pieczony w marynacie staropolskiej

    Schab pieczony w marynacie staropolskiej 5737

    Joaska
    Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    królestwo garów
    Bażant pieczony

    Bażant pieczony 1517