Pieczony bażant z sosem śliwkowym na czerwonym winie

1442 kliknięcia
18.12.2013
blog: Kuchnia w Formie

Przepis: Pieczony bażant z sosem śliwkowym na czerwonym winie

Byłam pewna, że w dzieciństwie jadłam bażanta. Mama jednak pozbawiła mnie tych złudzeń ;) Wychodzi na to, że zarówno po raz pierwszy go jadłam, jak i robiłam. Nie mam zatem porównania do innego wykonania ;) Mam jednak porównanie do drobiu wszelakiego: kurczaki, kury, koguty, indyki, kaczki, gęsi, perliczki, a w dzieciństwie gołębie (dziadek hodował). I muszę przyznać, że mięso bażanta jest najbardziej “dzikie”, wyraziste w...

Zobacz także przepisy na:

    Joaska
    Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    królestwo garów
    Bażant

    Bażant 1939

    Basia  w kuchni
    Basia w kuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Jestem w kuchni
    Sos śliwkowy

    Sos śliwkowy 3111

    Joaska
    Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    królestwo garów
    spis rzeczy

    spis rzeczy 2912