Pieczony dorsz pod pierzynką z suszonych pomidorów i kaparów

253 kliknięcia
20.11.2012
blog: Życie ze Smakiem

Przepis: Pieczony dorsz pod pierzynką z suszonych pomidorów i kaparów

Dzisiaj przepis na popularną rybę zapiekaną pod pierzynką z suszonych pomidorów i kaparów. Taka ryba świetnie smakuje ze schłodzonym Albariño. Składniki: 500 g filetów z dorsza 100 g suszonych pomidorów 2 ząbki czosnku 2 łyżki kaparów z zalewy 2 łyżki świeżej bazylii 1 mała papryczka chili 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki startego parmezanu oliwa z oliwek sól morska świeżo zmielony pieprz Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni....

Zobacz także przepisy na:

    Spiżarnia smaków
    Spiżarnia smaków Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Spiżarnia smaków
    Dorsz na parze

    Dorsz na parze 4730

    paulak
    paulak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Fabryka Smaku
    Ryba w cieście curry

    Ryba w cieście curry 909