Pieczony szczupak – szybki i regionalny przysmak z Podlasia

2876 kliknięć
01.11.2015
blog: Żyję żeby jeść

Przepis: Pieczony szczupak – szybki i regionalny przysmak z Podlasia

1 szczupak ok. 2 kg przyprawy: natka pietruszki, bazylia, cebula suszona 3 liście laurowe 1 cytryna 1 łyżka masła Szczupaka myjemy i patroszymy Brzuszek przyprawiamy obficie przyprawami i wkładamy do niego liście laurowe Rybę układamy na blaszce i posypujemy obficie przyprawami Szczupaka skrapiamy sokiem z cytryny i układamy na grzbiecie kawałki masła Pieczemy przez 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C, z...

Zobacz także przepisy na:

    Kulinarna Ja
    Kulinarna Ja Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kulinarna Ja
    Szczupak smażony

    Szczupak smażony 14401

    o!kuchnia
    o!kuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    o!kuchnia
    Szczupak pieczony w słoninie

    Szczupak pieczony w słoninie 2774

    Gotuj z Misiem
    Gotuj z Misiem Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gotuj z Misiem
    Podlaskie przysmaki

    Podlaskie przysmaki 182

    karol22
    karol22 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    rewolucjawgarnku.blogspot.com
    Szczupak

    Szczupak 5611

    Kobiecemysli
    Kobiecemysli Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kobiecemysli
    Pieczony szczupak

    Pieczony szczupak 1981

    Wulkan-smaku
    Wulkan-smaku Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Wulkan smaku
    Soczewiaki

    Soczewiaki 640