Pieczony szczupak – szybki i regionalny przysmak z Podlasia

2714 kliknięć
01.11.2015
blog: Żyję żeby jeść

Przepis: Pieczony szczupak – szybki i regionalny przysmak z Podlasia

1 szczupak ok. 2 kg przyprawy: natka pietruszki, bazylia, cebula suszona 3 liście laurowe 1 cytryna 1 łyżka masła Szczupaka myjemy i patroszymy Brzuszek przyprawiamy obficie przyprawami i wkładamy do niego liście laurowe Rybę układamy na blaszce i posypujemy obficie przyprawami Szczupaka skrapiamy sokiem z cytryny i układamy na grzbiecie kawałki masła Pieczemy przez 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C, z...

Zobacz także przepisy na:

    Kulinarna Ja
    Kulinarna Ja Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kulinarna Ja
    Szczupak smażony

    Szczupak smażony 13756

    Wulkan-smaku
    Wulkan-smaku Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Wulkan smaku
    Soczewiaki

    Soczewiaki 604

    honorata8
    honorata8 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    ciastaztradycjami
    Tajemnice kuchni podlaskiej

    Tajemnice kuchni podlaskiej 105

    karol22
    karol22 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    rewolucjawgarnku.blogspot.com
    Szczupak

    Szczupak 5342

    o!kuchnia
    o!kuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    o!kuchnia
    Szczupak pieczony w słoninie

    Szczupak pieczony w słoninie 2698

    Kobiecemysli
    Kobiecemysli Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kobiecemysli
    Pieczony szczupak

    Pieczony szczupak 1887

    Gotuj z Misiem
    Gotuj z Misiem Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gotuj z Misiem
    Podlaskie przysmaki

    Podlaskie przysmaki 167