Piernik przekładany kremem i powidłami śliwkowymi

954 kliknięcia
10.12.2013
blog: MY TASTY KITCHEN

Przepis: Piernik przekładany kremem i powidłami śliwkowymi

Ciasto na ten wspaniały piernik można przygotować dużo wczęsniej, 2-3 tygodnie przed świętami. Warto go upiec kilka dni przed Bożym Narodzeniem. Piernik najlepiej jeść na drugi dzień po upieczeniu. Wspaniale pachnie przyprawami, jest pyszny i niezawodny. Mój piernik przełożyłam powidłami i kremem z kaszy manny, co dodało mu lekkości... Skaładniki: Ciasto 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 200 g płynnego miodu...

Zobacz także przepisy na:

    Netka
    Netka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Netka w kuchni
    Piernik z powidłami śliwkowymi

    Piernik z powidłami śliwkowymi 5143

    Anyzkowo
    Anyzkowo Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Anyżkowo
    Piernik przekładany powidłami

    Piernik przekładany powidłami 1108

    Bogini Smaku
    Bogini Smaku Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Maxymonium kulinarne
    Świąteczny piernik

    Świąteczny piernik 3336

    dagmara_65
    dagmara_65 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    W KUCHENNYM OKNIE
    PRZEPISY NA CIASTA PRZEKŁADANE

    PRZEPISY NA CIASTA PRZEKŁADANE 3512