Piernik staropolski dojrzewający - ciasto

102 kliknięcia
18.11.2016
blog: Życie zaczyna się w kuchni

Przepis: Piernik staropolski dojrzewający - ciasto

Ciasto na piernik staropolski najlepiej zagnieść około 5 tygodni przed świętami. Przepis na piernik znalazłam na blogu Moje Wypieki, przygotowując go wprowadziłam lekką modyfikację w postaci masła i cukru. Zmniejszyłam ilość masła ponieważ taką kostkę miałam w domu w oryginalnym przepisie było 250 g, a ilość cukru została zmniejszona o 1/2 szklanki ponieważ wydaje mi się ze 500 g miodu i 1 szklanka cukru powinno wystarczyć...

DODANO DO 7 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Marzena
    Marzena Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Bakeholic
    Staropolski Piernik Dojrzewający

    Staropolski Piernik Dojrzewający 2513

    Pyza
    Pyza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smaczna Pyza
    Piernik staropolski długo dojrzewający

    Piernik staropolski długo dojrzewający 889