Piernik staropolski etap II

52 kliknięcia
17.12.2014
blog: Lena-gotuje

Przepis: Piernik staropolski etap II

Masa piernikowa swoje już odleżała - 4 tygodnie i zgodnie z zapowiedzią 16 grudnia było wielkie pieczenie. Przygotowanie na etapie II: Dojrzałą masę piernikową należy podzielić na 3 części. Wykładamy na blachę o wymiarach ok 30cm x 25 cm każdy, kawałek osobno. Pieczemy w temperaturze 180 stopni - około 25-30 minut, aż będzie ładnie zarumieniony. Wystudzone placki zawijamy w ściereczkę i odkładamy na kilka dni - tak do...

Zobacz także przepisy na:

    Angie123
    Angie123 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    I adore cinnamon
    Piernik staropolski- etap II

    Piernik staropolski- etap II 113

    aronia
    aronia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    wiem co jem
    Piernik staropolski - etap II

    Piernik staropolski - etap II 177

    Lena Gotuje
    Lena Gotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Lena-gotuje
    Piernik staropolski etap II

    Piernik staropolski etap II 52

    bryssska
    bryssska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Magiczna Kuchnia
    Piernik Staropolski etap II

    Piernik Staropolski etap II 42