Pierogi wigilijne z kapustą i grzybami

43 kliknięcia
18.12.2016
blog: Kuchnia Jacka-Placka

Przepis: Pierogi wigilijne z kapustą i grzybami

Wigilijna klasyka. Podawane zazwyczaj z gorącej wody, okraszone podsmażoną cebulką. Po przestygnięciu można je również przysmażyć na patelni, niektórzy wolą właśnie takie chrupiące. Pierogi można zrobić wcześniej i zamrozić, ja mrożę pierogi lekko obgotowane. Proporcje na ok. 50-60 pierogów Ciasto na pierogi: 4 szklanki maki pszennej 1.5 szklanki wrzącej wody szczypta soli 1 łyżka oleju lub masła Farsz: 700 g kapusty...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    Beta
    Beta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Stare Gary
    Wigilijne pierogi z kapustą i grzybami

    Wigilijne pierogi z kapustą i grzybami 63