Pierogi  z ciecierzycą i tymiankiem

993 kliknięcia
11.06.2014
blog: figowe smaki

Pierogi z ciecierzycą i tymiankiem

. . Farsz do pierogów: 240 g ciecierzycy z puszki sól, pieprz 2 ząbki czosnku 2 łyżki posiekanego świeżego tymianku . Ciasto pierogowe jak zwykle ;) Ciecierzycę rozdusić widelcem. Dodać zmiażdżony czosnek, sól, pieprz i tymianek. Masę dobrze wymieszać. Nadziać nią pierożki. Pierogi ugotować w osolonej wodzie. Po ugotowaniu polać gorącym masłem, w którym smażyły się gałązki tymianku.

Zobacz także:

    justmadefood
    justmadefood Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    JustMadeFood
    Pierogi ze szpinakiem i serem

    Pierogi ze szpinakiem i serem 542

    martynok
    martynok Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    jedzonkowo
    Pierogi z serem i szpinakiem

    Pierogi z serem i szpinakiem 8219