Pierogi  z ciecierzycą i tymiankiem

1004 kliknięcia
11.06.2014
blog: figowe smaki

Przepis: Pierogi z ciecierzycą i tymiankiem

. . Farsz do pierogów: 240 g ciecierzycy z puszki sól, pieprz 2 ząbki czosnku 2 łyżki posiekanego świeżego tymianku . Ciasto pierogowe jak zwykle ;) Ciecierzycę rozdusić widelcem. Dodać zmiażdżony czosnek, sól, pieprz i tymianek. Masę dobrze wymieszać. Nadziać nią pierożki. Pierogi ugotować w osolonej wodzie. Po ugotowaniu polać gorącym masłem, w którym smażyły się gałązki tymianku.

Zobacz także przepisy na:

    Vin
    Vin Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Co tak pachnie?
    Pierogi z ciecierzycą

    Pierogi z ciecierzycą 817

    Ewe
    Ewe Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    HILDEGAR
    ORKISZOWE PIEROGI Z CIECIERZYCY

    ORKISZOWE PIEROGI Z CIECIERZYCY 1083

    vegan monkey
    vegan monkey Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    vegan monkey
    Pierogi tymiankowe

    Pierogi tymiankowe 139