Pierogi z kapustą i pieczarkami

27 kliknięć
11.08.2016
blog: Kuchnia Jacka-Placka

Przepis: Pierogi z kapustą i pieczarkami

Ciasto na pierogi: 4 szklanki maki pszennej 1.5 szklanki wrzącej wody szczypta soli 1 łyżka oleju lub masła Mąkę i sól wsypać do miski, dodać olej/masło, zaparzyć wrzątkiem i wyrobić na gładkie ciasto (ręcznie ok.10-15 minut). Zostawić aby odpoczęło. Farsz: 700 g kapusty kiszonej 500 g pieczarek 1 duża cebula lub 2 mniejsze 2 łyżki oleju sól i pieprz do smaku Kapustę przepłukać 1-2 razy wodą, odcedzić, poszatkować drobno...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    elik
    elik Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    eli gotowanie
    Pierogi z kapustą i pieczarkami

    Pierogi z kapustą i pieczarkami 181